Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Brandsikring af fortrappen

Spørgsmål: Vi er en lille foreninge – en opgang – der overvejer at nedlægge bitrappen, for at bygge baderum her og i den forbindelse at brandsikre fortrappen med sprinkleranlæg, som vi ved, at kØbenhavns kommune er begyndt at give tilladelse til. Men hvor sikker er den løsning reelt? Og hvor dyr er den – vi har hørt meget forskellige bud fra de firmaer, vi har været i kontakt med.

Sprinkling er i bund og grund en god løsning; den har dog to svagheder, som kan gøre den til et dyrt bekendtskab for en boligforening. For det første er der en del vedligeholdelse, og der er obligatoriske eftersyn af installationen. For den andet sker det, at et af sprinklerhovederne går i stykker, og det medfører ofte vandskader i ikke helt ubetydeligt omfang.
 
Det er billigere at etablere sprinklere end det er at udskifte trappeløbet i hovedtrappen til et brandsikkert materiale, og derfor er løsningen blevet attraktiv for beboelsesejendomme.
 
 
_____________________________
 
Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS
  
www.eibyeogholmsgaard.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.