Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Brand og sko

Hej Jeg bor i en andelsforening hvor der er opstået lidt polemik om sko på trapperne. Der eksisterer et brandregulativ der ikke er helt klart mht. til sko i opgangen. Med udgangspunkt i at brandregulativet forbyder alt skoværk i opgangen, er mit spørgsmål: Hvis en beboer bevidst overtræder dette brandregulativ og stiller sko i opgangen, hvem kan så stilles til ansvar i tilfælde af brand og skoene forårsager branden breder sig eller en beboer forhindres i at flygte pga. skoene og brænder inde, andelsforeningen, bestyrelsen, den enkelte beboer? Kan det være foreningens/bestyrelsens opgave at håndhæve at skoene bliver fjernet, f.eks. ved at fjerne dem når det konstateres de står der? Jeg håber I kan finde lidt tid til at svare, ellers har jeg stor forståelse for at der må være andre vigtigere spørgsmål.

Vores svar fra

Spørgsmålet om ansvar ved evt. brand er alt for komplekst til at kunne besvares her.

Herudover er det vel ellers et spørgsmål om at bestyrelsen skal give vedkommende et påkrav om ikke at have sko stående i trappeopgangen. Hvis dette påkrav siddes overhørigt vil det næste skridt være at starte en eksklusionssag.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

ADVODAN ÅRHUS Advokataktieselskab | Margrethepladsen 4, 3. sal | 8000 Århus C
Tlf.: 86 12 44 00 | Fax: 86 13 03 09
e-mail: ebgm@advodan.dk | www.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.