Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Bopælspligt og manglende salg

Jeg har en andelslejlighed på Østerbro, der har stået til salg i ca. 1 år. Jeg ønsker at flytte sammen med min kæreste og har derfor forventeligt nok fået afslag på udlejning med henvisning til foreningens vedtægter. Derudover er der bopælspligt i lejlighederne. Betyder denne bopælspligt, at jeg skal blive boende i lejligheden til en ny andelshaver har taget over, eller må jeg gerne flytte hjem til min kæreste alligevel og så sidder vi blot med 2 huslejer?

Vores svar fra

Nu kender jeg ikke ordlyden af jeres vedtægtsbestemmelse om bopælspligt, men hvis den er sædvanlig, vil det være i strid med bopælskravet, såfremt lejligheden står tom over en længere periode, hvor du forsøger at få den solgt og samtidigt bor med din kæreste på anden adresse. Det er det generelle svar.

Måske har du allerede prøvet , men det vil være oplagt at tage en dialog med bestyrelsen om, hvorvidt den kan acceptere, at lejligheden står tom, mens du aktivt forsøger at sælge den. Det accepterer (stiltiende om ikke andet) mange bestyrelse trods alt, når nu boligmarkedet er så trægt, som tilfældet er.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup | Denmark

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.