Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Bopælspligt og bestyrelsen som sælger

Tak for en informativ side!! Jeg forsøger at finde svar på, hvad der kan ske i følgende sag: Jeg har fået lov til at fremleje min lejlighed i 2 år af min bestyrelse. Nu er de 2 år snart gået, og jeg har i de sidste måneder forsøgt at sælge min lejlighed uden held (prisnedsættelse virker ikke under finanskrisen). Min bestyrelse henviser til vedtægterne hvor i der står at de overtager salget, hvis jeg ikke får den solgt 3 måneder efter fraflytningen. Må den overhovedet stå tom så længe? Der står intet beskrevet om hvad der sker hvis de overtager salget, men de har gjort mig opmærksom på, at jeg skal forsætte med at betale husleje og jeg må ikke leje ud i mellemtiden! Dvs jeg kan risikere at betale husleje i f.eks. et år og de kan sælge min lejlighed til 1/10 del af prisen hvis de får det bud. Kan de det?? Jeg ser meget frem til at høre fra jer, da vi er flere i samme forening i samme situation.  

Vores svar fra

Ifølge boligreguleringsloven må boliger ikke stå tomme i et længere tidsrum end 6 uger, før ejeren/andelshaveren har pligt til at meddele dette til kommunen/kommunalbestyrelsen.

Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – tyder det på, at bestyrelsen er på rette spor.

Bestyrelsen skal dog bestræbe sig på at sælge andelen så hurtigt som muligt og til den bedste mulige pris. Sidstnævnte kan godt indebære en betydelig nedsættelse af prisen, hvilket bestyrelsen alene bør gøre i samråd med en ejendomsmægler.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.