Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Bopælspligt: hvor længe må en andel stå tom?

Spørgsmål: Hvor længe må en andelslejlighed stå tom, altså uden at der er en person tilmeldt på adressen?
Med venlig hilsen Joan

Vores svar fra

Hvis jeres vedtægter er som de sædvanligvis er, skal andelstageren være tilmeldt på adressen og have sin faktiske bopæl der. Hvis andelstageren ikke bebor lejligheden skal han/hun redegøre for baggrunden herfor: Det kan f.eks være ophold i sommerhus det halve af året(OK), midlertidigt ophold i udlandet(OK) o l.Det skal således afgøres konkret ud fra andelstagerens oplysninger om det er ok eller ej.Hvis andelstageren har taget faktisk bopæl hos en samlever et andet sted og blot reserverer sig muligheden for at komme tilbage, bør foreningen sætte en frist for tilbageflytning og herefter kræve lejligheden afstået efter de gældende regler.Hvis ingen er tilmeldt på adressen er der tale om et brud på reglerne og foreningen kan kræve at lejligheden stralks beboes igen eller afståes til en der vil bo der.
 
 
 
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.