Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Boligskat ved forældre køb

Vi bor i en andelsbolig, som min kærestes mormor købte som forældrekøb i 2004. Andelens værdi er siden hen steget ca. 220.000 kr. Spørgsmålet er om dette beløb bliver skattepligtigt for hende når engang boligen skal sælges? Hvis dette er tilfældet, er det så tilladt at sælge andelen til os, for et lavere beløb end den fastsatte andelskrone, med henblik på senere hen at realisere værdistigningen uden beskatning?

Vores svar fra

Det korte svar er: Det er foreningens bestyrelse der fastsætter prisen på andelen, og den skal fremgå af papirerne når der sælges.

Mormoderen kan påregne beskatning af fortjenesten, medmindre hun overtager andelen til eget brug, og bor der i en periode.

På den anden side: Gør det så noget at der skal betales skat af det overskydende beløb – det er jo, trods alt, en fortjeneste, som giver en rimelig forrentning af investeringen for den pågældende periode.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.