Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Boliganpart og regnskab

Hej Jeg bor i en anpartsejendom, som består af to anparter med tilhørende fællesareale (indkørsel/indgang/kælder). Jeg har i de 3 1/2 år jeg har boet her, indbetalt et fast beløb til min overbo, der har sørget for betaling af fællesudgifter. Der har hele tiden været en aftale om at jeg skulle overtage årsregnskabet med henblik på indsigt i udgifterne, og er gentagne gange blevet lovet at det nok skulle komme, men det er ikke sket. Jeg har nu indbetalt omkring 100.000 over disse år, og aldrig set et regnskab eller en regning, og har nu som sidste virkemiddel for at få en oversigt over hvad mine penge er gået til, afstået fra at indbetale til vores fælleskonto, indtil jeg får se regnskabet. Som følge af dette er jeg blevet truet med advokat – men jeg føler ikke jeg kan blive ved med at betale for udgifter jeg ikke kender. Mit spm er i al enkelhed hvilke krav der er til regnskabsføring for anparter af vores type, og i hvilken grad (med hvilke lovhjemler) jeg kan kræve dokumentation for vores fællesudgifter.

Vores svar fra

Der er ikke noget lovgrundlag, men du har altid krav på at få indsigt i og dokumentation for hvad der er betalt.
I burde have en samejeoverenskomst. Denne regulerer bl.a. de forhold du nævner.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.