Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Boligafgift / Andelsværdi

Jeg bor i en andelsforening med to meget forskellige ejendomme. Der er idag opstået en strid, da værditilvæksten p.gr.a. gamle fordelingstal i mange år er sket efter en helt anden målestok end det forhold vi betaler boligafgift i, hvorved der er oparbejdet et stort misforhold, således at forstå at den ene halvdel har en andelsværdi der er meget større end deres husleje berettiger til og den anden halvdel en meget mindre (ca. ½million pr. andel). At der ikke er blevet protesteret for mange år siden, skyldes at vores system er så indviklet at andelshaverne ikke rigtig har kunnet gennemskue det, og det er først nu hvor vi får præcise udregninger så man kan se problemet. Striden bliver yderligere kompliceret da vi har en lidt forskellig kvm-pris begrundet i den store kvalitetsforskel mellem de to ejendomme, hvilket bliver brugt som forsvar, selv om huslejeniveauet i sig selv ikke har noget med forholdet mellem boligafgift og andelsværdi at gøre. Forvirret? Det er vi også, og da foreningen består af to lige store dele kan intet vedtages med 2/3. Mit spørgsmål til ekspertpanelet er om et så stort misforhold overhovedet er “lovligt”, og hvad kan gøres for at løse op for denne tilsyneladende uløselige situation.

Vores svar fra

Der er tale om et meget svært spørgsmål!

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.