Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Boligafgift er ikke fastsat efter størrelse

Min kæreste og jeg har boet lidt over 4 år i en andelsbolig. Jeg troede at den månedlige boligafgift var fastsat efter andelens størrelse og det er også det jeg kan læse ud af vedtægterne. Men nu er en af de andre andele blevet sat til salg og den er 5 kvm. større end vores, men boligaftgiften i den andel er 500 kr. lavere end vores. Det er ekskulsiv el, vand, varme og tv så der er altså forskel på boligafgift uafhængigt af de fordelingstal som fremgår af vedtægterne. Der er også 2 andre andele til salg som begge er 9 kvm mindre end vores men deres boligafgift er 400 kr. mindre, så det virker som om vores er høj i forhold til de andre. I forvejen har vi en relativt høj husleje på 5700 kr. eskl. Mit spørgsmål er derfor om det kan være lovligt og i såfald om jeg kan kræve at huslejen sættes ned og at få tilbagebetalt de sidste 4 års overbetaling?

Vores svar fra

Ja, i princippet kan du rejse dette krav. Hvis ikke du kan opnå enighed om dette skal du være opmærksom på mulig forældelse efter 1. januar 2011.

Det bør være de anførte fordelingstal der er afgørende for hvorledes boligafgiften beregnes.

Med venlig hilsen 
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.