Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Bøde for oprydning efter håndværkere

Jeg har fået en bøde på 1000 kr fra foreningen, fordi de håndværkere som arbejder på at istandsætte min lejlighed har svinet bla. med mørtel på trappeopgangen og ude foran bygningen. Derfor havde viceværten fjernet svineriet og flyttet de byggematerialer og værktøj som stod (kortvarigt) i opgangen. Jeg mener det må være ulovligt at opkræve penge af en andelshaver uden at vedkommende bliver advaret om det først. Jeg fik at vide at håndværkerne havde svinet opgangen til, men jeg blev IKKE oplyst om at jeg ville få en bøde, hvis det ikke blev ryddet op øjeblikkeligt. Mindre end en uge efter havde viceværten fjernet det og krævede altså 1000 kr gennem huslejen for det. Jeg ville selvfølgelig hellere selv have stået for oprydningen end at betale de 1000 kr. Men jeg nåede ikke engang selv at se svineriet, da der som sagt gik mindre end en uge og da jeg pt. bor et andet sted pga. istandsættelsen og desuden var syg. Der står intet i vedtægterne eller husordenen om bøder. Der står i husordenen at man ikke må stille skrald i gården eller på gaden og at det vil blive fjernet på andelshaveren vegne. Men jeg vil da ikke mene at byggematerialer og redskaber er skrald… Må foreningen godt kræve penge af andelshaverne uden at advare om det først?

Vores svar fra

Nej det mener jeg ikke foreningen må.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.