Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Betalingsansvarlig for udbedring af ulovligt badeværelse

Jeg har et tvivlsspørgsmål til hvem der skal betale for udbedring af en reparation af badeværelsesgulvet i min andelsbolig. Til at starte med kom der et hul i gulvet som betød at der kom vand ned i kælderen (lejl. er i stuen) og da håndværkerne brød gulvet op fandt de ud af at gulvet ikke var vådrumsikret ligesom at der skal være fliser fra gulv til loft pga at badeværelsets lille størrelse. Håndværkeren siger at det er opført ulovligt af en tidligere ejer og han har været nødt til at pille væggene ned idet der var skimmelsvamp og derefter bygge nye op og vådrumssikre hele badeværelset. Den samlede regning løber op på ca. 30.000 kr inkl. moms. I andelsboligforeningens vedtægter står der bl.a. følgende: “Større istandsættelser som følge af vandskade samt eksplosion eller anden hændelig skade bekostes dog af foreningen” Dertil har vi følgende spørgsmål: 1. Er denne reparation indeholdt i større istandsættelser pga vandskade? 2. Har vi nogen mulighed for at få erstatning af andelsboligforeningen eller eventuelt tidligere ejere pga at badeværelset ikke er opført efter gældende regler? På forhånd mange tak for hjælpen. PS. Badeværelset er blevet lavet og betalt af os selv.

Vores svar fra


På baggrund af din beskrivelse vurderer jeg, at du har overtaget en andelslejlighed med mangler. Hvis det ulovlige badeværelse er udført af din sælger eller tidligere andelshavere, vil det som udgangspunkt være din sælger, som du skal rejse et krav mod svarende til omkostningerne til udbedring. Hvis badeværelset bliver delvist forbedret i forbindelse med ombygningen til kr. 30.000 skal der dog ske et forholdsmæssig fradrag herfor. Det skyldes, at sælger ikke skal betale for, at badeværelseset evt. bringes i en bedre stand.

Som udgangspunkt kan du formentlig godt kræve erstatning eller såkaldt forholdsmæssigt afslag i købesummen hos din sælger når badeværelses er mangelfuldt (uanset om din sælger vidste det eller ej).

Dit problem vil dog formentlig være, at du har fjernet ”beviset” ved allerede at have renoveret badeværelset. Hvis sælger ikke vil anerkende, at badeværelset har været ulovligt udført/mangelfuldt, kan du få problemer med at føre bevis herfor, hvis der ikke forinden har været udmeldt (via retten) en uafhængig sagkyndig, som kunne lave en rapport på manglernes karakter og omfang. Det er næppe nok bevis blot at fremlægge en udtalelse/faktura fra egen håndværker.

Som udgangspunkt har du ikke mulighed for at rejse kravet mod andelsboligforeningen, da det ikke er foreningen, som har vedligeholdelsesforpligtigelsen for de enkelte andelshaveres badeværelser.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 46 14 50 20 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.