Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Betaling for udskiftning af radiator

Jeg havde for nogle uger siden en radiator der sprang i min lejlighed. I den forbindelse kontaktede jeg viceværten som gav mig nummeret til en VVS’er som kom og tog min radiator ned uden at sætte en ny op. Jeg talte herefter med viceværten om hvem der skulle betale for udskiftning af radiatoren. Han kom så frem til, efter at have konsulteret administrator/advokaten, at dette var foreningen der skulle betale for udskiftningen. Herefter fik jeg samme VVS’er til at komme og sætte en ny op. Jeg kontakter herefter administrator/advokaten pr. mail og får fat i bogholderen, som nu siger at jeg selv skal betale regningen og skriver bl.a.: “Viceværten har ikke bemyndigelse til at tilkalde håndværker og få store ting lavet på foreningens vegne, det skal gå igennem bestyrelsen.” Der står i vedtægterne: “Al vedligeholdelse inde i lejligheden påhviler andelshaveren, bortset fra vedligeholdelse af fælles forsyningsledninger (lodrette strenge) og bortset fra udskiftning af hoveddøre samt vinduer. Andelshavernes vedligeholdelsespligt omfatter også eventuelle nødvendige udskiftninger af bygningsdele og tilbehør til lejligheden, såsom f.eks. udskiftning af gulve og køkkenborde. Andelshaverens vedligeholdelsespligt omfatter også forringelse, som skyldes slid og ælde.” Dog står der i ordensreglementet: “Foreningen dækker følgende reparationer: (…) – Alt vedrørende fjernvarmeanlægget.” Hvem bør betale denne regning for udskiftning af min radiator? Det skal måske lige nævnes at i mellemtiden har vi i foreningen skiftet vicevært.

Vores svar fra

Indledningsvis bemærkes, at der altid kan være – især bevismæssige – problemer forbundet med at få noget arbejde udført, inden dette godkendt af rette instans.

Forudsat at ordensreglerne er vedtaget på en generalforsamling, afhænger svaret på dit spørgsmål af, hvorvidt “fjernvarmeanlægget” også omfatter radiatorer. I den forbindelse vil det formentlig være afgørende, hvordan man tidligere har fortolket spørgsmålet.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.