Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Betaling for indsigelser

Efter at have solgt vores andelslejlighed, står vi tilbage med 3 punkter som køber har gjort indsigelser imod og vi vil gerne have jeres uvildige vurderinger af disse: 1) Revner i loft. I ét af værelserne er der revner i loftet. Disse står nævnt i vurderingsrapporten: “Loft med nogle pudsreparationer – tapet revnet.” Køber har efter salget fået vurderet loftet af håndværkere, der mener det kan hænge sammen med en tidligere vandskade (som hverken vi eller viceværten har hørt om). Hvem hænger på regningen for udbedringer af loftreparation hvis der ikke er tale om vandskade? og hvis der er tale om vandskade? (Køber vil have sat gipsplader op, filtet og malet, ca. pris 12.000) 2) El-installationer/aftræk i badeværelse. Da vi købte lejligheden fik vi lagt to badeværelser sammen. Vi betalte en håndværker, som nu er gået konkurs, for det hele, inkl. el og har regning på dette. Der står ikke noget nævnt i vurderingsrapporten. Hvem hænger på denne regning hvis vi går ud fra at installationerne og aftrækket er ulovligt? ca. pris 5.000. 3) Vaskemaskine. Køber har overtaget en vaskemaskine som en del af salget. Efter salget har de gjort indsigelser omkring at maskinen er i ubrugelig stand pga. dårlig vedligeholdelse. Vi brugte vaskemaskinen ind til den dag vi flyttede ud. Andelen blev solgt under vurderingsprisen, så løsøre står som værdi DKK 0. Der er tilbageholdt DKK 50.000. Hverken ejendomsadministrator eller andelsforeningen vil rigtig gå ind i sagen.

Vores svar fra

Hvad angår skader som følge af vandskade, skal disse dækkes af beboeren der er skyld i vandskaden. Dog skal man være opmærksom på, at hvis man har købt andelen med skaden/manglen og dette ikke har været noteret ved overdragelsen kan man være forpligtiget til at udbedre denne.

Elinstallationer i badeværelse: Desværre hænger du på arbejder som er udført forkert. Du kan søge tabet dækket hos den udførende , men hvis denne er gået konkurs er der nok ikke noget at gøre.

Løsøre. Hvis der er givet afslag ved købet mener jeg ikke køber har noget at komme efter. Det er købt som beset og kan ikke modregnes hvis vaskemaskinen ikke fungere.

Hvis du har en retshjælp forsikring vil jeg råde dig til at kontakte en advokat som kan hjælpe med kontakten til administrator og forening.

Med venlig hilsen

Martin Yde

Ingeniør, Dir.

ARI Byggerådgivning A/S

Gammel Køge Landevej 55, 3., 2500 Valby

Postadr.: Postboks 354, 2500 Valby

Tlf.: 70 22 77 15
Mob.: 40 17 54 70

my@ari.dk
www.ari.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.