Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Betaling af slamsuger

Sidste år havde vi problemer med stoppet toilet. Vi kontaktede et bestyrelseesmedlem, som kom og kiggede på det. Så bestilte han slamsugeren. Nu er det kommet dertil, at de ikke vil betale for det. De mener at det skal foreningen ikke, da det kun er til gene for mig og ikke andre, har de skrevet. De siger også det er min egen skyld. Så der er mange grunde, de kaster om sig med. Der er almindelige vedtægter, men administrator siger, at det kun er ledninger ind, man skal betale for. Foreningen har tidligere betalt for slamsugning et andet sted. Men der siger man, at man skal når det er uden for husene. Jeg kan ikke rigtigt se forskellen. Nu siger de, at de har været hos Sp Nord og en såkaldt juridisk ekspert, som giver dem ret. Har de ret i det, skal jeg betale fordi det er under huset ? Det er ikke første gang vi ikke får medhold i noget som helst.

Vores svar fra

Det vil ofte være sådan, at andelsboligforeningen har vedligeholdelsespligten for fælles forsyningsledninger – ofte kaldet vandrette rør. Det indebærer, at andelshaveren har ansvar for vedligeholdelse af rør ned til forgreningen fra den fælles forsyningsledning.
Men for at være helt sikker, er jeg nødt til at kende vedtægterne, ligesom du skal efterse, om der kan være truffet præciserende beslutninger, f.eks. på generalforsamling eller i husorden.
Den nævnte retstilstand omhandler vedligeholdelse som f.eks. at der kastes bind og bleer i toilettet.
Hvis årsagen er fejl i bygningskonstruktionen, er aben tilbage hos andelsboligforeningen. En tv-undersøgelse vil kunne afsløre dette.
Du er velkommen til at maile vedtægterne til mig. Alternativt kan du investere i en tv-undersøgelse – og så tage diskussionen derfra.

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)
Direkte tlf. 96 31 33 60
E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.