Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Betaling af salgsomkostninger ved privatsalg

Jeg har fornylig solgt min andelsbolig privat, dvs uden om ejendomsmægler. Bestyrelsen bad mig om at sørge for salgsaftalen. Jeg fik hjælp fra skødegruppen til at lave denne aftale. Nu er mit spørgsmål så hvem der skal betale udgifterne for skødegruppens arbejde? Foreningen har jo bedt mig om at sørge for at salgsaftale var i orden. Er det samme regler der gælder som ved køb af lejligheder, hvor det er ejerforeningen der skal betale når der er mere end 3 lejligheder i foreningen. Da jeg er flytte ud og venter på at pengene overføres vil jeg gerne have et hurtigt svar. Gerne med en henvisning til lovgivningen.

Vores svar fra

Det skal du. Køber må ikke pålægges omkostninger ved køb af andelsbolig (lovens § 5, stk. 13).

Og nej, reglerne for ejerlejligheder er helt anderledes. Jeg er ikke klar over, hvad det er for en regel du henviser til. En ejerlejlighed er en fast ejendom, som der skal tinglyses skøde på ved ejerskifte.

Venlig hilsen
Advokat Per Nielsen (H)

Direkte tlf. 96 31 33 60

E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.