Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Betaling af andelslejlighed

Jeg har p.t. en andelslejlighed, som skal sælges fordi jeg har fået tilbudt en andel lej. i ovennævnte andelboligfore. Spørgsm. 1. Fanger bordet med en økonomisk straf, hvis jeg skriver under på papirer vedr. en andelslejlighed og ikke kan købe den alligevel? Sp.mål 2. Hvad er den normale procedure ang. hvornår men skal betale. Eks. Overtagelse d. 15 aug – betaling? Mit problem er, at hvis jeg ikke får solgt min egen lejlighed, kan jeg jo af økonomiske årsager ikke købe den nye. 

Vores svar fra

Hvis både du og sælger underskriver overdragelsesaftalen, er du som udgangspunkt bundet af denne, hvilket betyder, at sælger kan forlange at overdragelsen gennemføres, herunder at du erlægger overdragelsessummen m.v. Du bør derfor ikke skrive under, med mindre du er sikker på, at kunne opfylde aftalen!

Ifølge lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom har du dog mulighed for at fortryde købet. Fortrydelsesretten er dog betinget af, at du som køber senest 6 hverdage efter aftalens indgåelse skriftligt giver sælger underretning samt til sælger indbetaler 1% af overdragelsessummen i godtgørelse.

Du bør dog nøje overveje konsekvenserne, inden du underskriver aftalen og hvis du er i tvivl, vil jeg anbefale, at du kontakter en advokat eller drøfter spørgsmålet om en eventuel mellemfinansiering med din bank.

Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – skal overdragelsessummen indbetales til foreningen senest 2 uger før overragelsesdagen.

Held og lykke med sagen….

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.