Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Besværlig beboer

I vores Andelsforening har vi desværre en beboer som ikke vil rette sig efter os i bestyrelsen. Vi havde nogle ting som skulle laves færdig på vores lofter, så vi havde bestilt en tømrer til at udfører dette, men han nægtede tømreren adgang til loftet. Det mener vi jo ikke han kan da han jo ikke ejer huset, men kun har en andel i det og derfor skal rette sig efter beslutninger som er vedtaget i foreningen. Mit spørgsmål er, hvad kan vi gøre, vi har sendt ham et brev hvor vi truer med evt. eksklusion hvis han ikke rette sig efter de beslutninger som bliver taget, kan vi det? og har vi loven på vores side ? 

Vores svar fra

Jeg er for så vidt enig i dine betragtninger, idet en andelshaver ikke kan sidestilles med en ejer, men andelshaverens ideelle ret til en bolig skal sammenholdes med de regler som gælder i lejeloven.

Når en lejer/andelshaver nægter udlejer/andelsforeningen adgang til sin bolig, i tilfælde hvor adgang er påkrævet, kan dette danne grundlag for ophævelse af lejemålet. Lejer/andelshaver skal naturligvis retmæssigt varsles efter reglerne i lejeloven, for at dette kan danne grundlag for en effektiv udsættelse ved hjælp af fogeden.

Der er en række formalia som er meget vigtige at overholde, og jeg vil derfor foreslå, at du/I allierer jer med en advokat, mhp. effektuering af en egentlig eksklusion af den pågældende andelshaver.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 44 53 75
Email: rn@holbaek.advodan.dk  | www.advodan.dk/holbaek 
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.