Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Bestyrelsesmedlem

En andelshaver står alene som andelshaver. Hun har fået en kæreste, som nu er flyttet ind og har folkeregisteradresse på adressen.

Spørgsmålet er: kan vedkommende, indflyttede kæreste indvælges i bestyrelsen for andelsboligforeningen?
Og såfremt de er uenige om bestyrelsens beslutning: Hvem af disse to har den afgørende stemme?

Vores svar fra

Det afhænger helt af, hvad der står i vedtægterne.

I forholdsvis gamle vedtægter står der ofte, at den, som vælges til bestyrelsen skal være andelshaver. Står dette alene, så er det sådan.

I nyere vedtægter og i Normalvedtægten for andelsboligforeninger fremgår det, at ikke bare andelshaver, men også disses ægtefælle eller et myndigt husstandsmedlem kan vælges til bestyrelsen. I sådanne tilfælde kan en samlever, som er myndig, godt vælges til bestyrelsen, men så antages det, at den pågældende andelshaver selv ikke at kunne være medlem af bestyrelsen sammen med samleveren/ægtefællen.

Det er således indholdet af vedtægterne, som er afgørende for spørgsmålet.

Med venlig hilsen
ADVODAN Slagelse
Carl-Jørgen Thingaard
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.