Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Bestyrelsens ret

Jeg bor i en andelsforening hvor betyrelsen fjerner sko fra opgangen. Skoene kan hentes på kontoret hver 14 dag mellem 18:00 og 19:00. Er dette lovligt? Bestyrelsen skriver det er en overtrædelse af brandvedtægterne og ordenreglementet Pkt 5. beskrivelse af Pkt.5: På trapper gange og andre fællesarealer må intet som helst hensættes eller henlægges. Hvis det konstateres, at en andelshaver har placeret affald eller andre effekter på trapper eller andre fællesarealer og problemet ikke kan løses med det samme, vil dette uden yderligere varsel blive fjernet. Udgifterne der er forbundet med dette, vil blive pålagt andelshaveren, og blive opkrævet sammen med efterfølgende boligafgift. I gentagne tilfælde vil sagen overgå til bestyrelsen, hvorefter andelshaver indkaldes til samtale.

Vores svar fra

Ja, Opgangen tilhører foreningen, og rådigheden over opgangen kan på demokratisk vis besluttes af foreningen. Er du utilfreds med bestyrelsens beslutning, kan du indbringe forslaget for en generalforsamling. Du skal huske fristen herfor, der fremgår af vedtægterne.

Inden behandlingen på generalforsamlingen vil jeg foreslå, at du hos brandmyndigheden får undersøgt, om det er rigtigt, at brandvedtægten indebærer, at dine sko ikke må stå udenfor din dør. Hvis det er rigtigt, kan bestyrelsen ikke gøre andet, end den har gjort. Hvis det ikke er rigtigt, kan det være, at ordensreglementet skal tilpasses virkeligheden.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.