Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Bestyrelsens beslutningskompetancen

 Jeg bor i en andelsforening med ca 32 lejligheder. Jeg vil gerne vide hvor meget store ikke akutte vedligeholdelser bestyrelse kan iværksætte udenom generalforsamlingen og udenfor det vedtagne budget? Spørgsmålet er udledt af at vores bestyrelse har vedtaget en udskiftning af et gulv i en lejlighed. Gulvet var ikke skadet, men trængte efter udsagn til vedligeholdelse. Det mistænkelige ved projektet er at den lejlighed det drejer sig om tilhører en andelshaver der er god veninde til et bestyrelsesmedlem. Yderligere er samme håndværkere på samme tid i gang med et andet projekt i nævnte bestyrelsesmedlems lejlighed. Dertil komme en masse andre ureglmæssigheder af mindre karakter. Jeg vil derfor gerne vide om bestyrelsen kan iværksætte en ikke akut (og ikke medtaget på det vedtagne budget for året) vedligeholdelse af en enkelt eller to andelshaveres lejlighed? Hvor går grænsen for hvad den enkelte andelshave selv skal betale og hvad der er en forenings ansvar i lejlighederne.

Vores svar fra

 
Sædvanligvis er det sådan at det er den enkelte andelshaver som selv står for vedligeholdelse af gulve og også herunder udskiftning så der må være nogle specielle vedtægter i Andelsboligforeningen.

Bestyrelsen er forpligtet til at sørge for nødvendig vedligeholdelse  så det afgørende er om det har været nødvendigt, hvilket er et teknisk spørgsmål.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.