Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Bestyrelsens beføjelser

Har bestyrelsen af en andelsboligforening ret til at vælge en fast syn og skønsmand til at gennemgå boligerne i boligforeningen ved salg og tilmed pålægge sælger af andelen udgiften for denne syn og skønsmand. Det forekommer det mig da ikke at være en uvildig vurdering af boligen, og ydermere synes jeg, at det lugter lidt af nepotisme. Jeg kan læse her på sitet, at er jeg utilfreds med bestyrelsens vurdering af boligens tilstand ved fraflytning, da kan jeg hyre en uvildig syn og skønsmand. Men da bliver det jo pludselig en stor udskrivning, hvis jeg først skal betale for den bestyrelsen har valgt og dernæst den jeg selv har valgt.

Vores svar fra

Ja umiddelbart har bestyrelsen ret til at vælge en vurderingsmand til, at gennemføre andelsvurderingerne ved fraflytning. Og ja det skal den fraflyttende andelshaver betale for. Du skriver Syn og Skøn hvilket inden for byggeriet er noget helt andet. Man anvender Syn og Skøn ifm tvister og voldgiftssager og jeg går ud fra at det ikke har noget med det at gøre.

Hvis du er utilfreds med vurderingen vil jeg foreslå, at du går i dialog med ham der har lavet vurderingen, og pkt for pkt angiver hvad du er utilfreds med. Hvis ikke dette bærer frugt kan du som du skriver godt antage en anden, dog med bestyrelsens accept, og få lavet en ny vurdering. Du kommer selv til at betale for denne ekstra vurdering.

Med venlig hilsen

Martin Yde

Ingeniør, Adm Dir.

ARI Byggerådgivning A/S

Gammel Køge Landevej 55, 3., 2500 Valby

Postadr.: Postboks 354, 2500 Valby

www.ari.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.