Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Bestyrelsens ansvar ifm. salg

I vores forening har en andelshaver netop solgt en lejlighed. Køber siger nu bruger indsigelsesfristen på 14 dage, til at gøre indsiglese mod ulovlige installationer i badeværelset. Sælger er uening og siger at sådan har de altid været osv osv. Vi har som udgangspunkt overdraget sagen til vores administration og ladet det være en sag mellem sælger og køber. Nu er næste lejlighed så solgt, og vi har nøjagtig samme situation. Dvs. der kan risiko for at der er tale om flere lejligheder. Jeg har som udgangspunkt holdt fast i at der er en sag mellem køber og sælger, som vores administration må afhjælpe. Nu er der en fra bestyrelsen der mener at vi som bestyrelse må tage ansvar og kontrol over situationen, da der jo er risiko for at samme problemstilling er gældende i mange lejligheder. Hvordan skal vi i bestyrelsen forholde os til vores involveringsgrad og hvad vil den bedste strategi være her? Jeg føler mig ikke juridisk kompetenet til at vurdere hvad der er ret og vang i sådan et tilfælde.

Vores svar fra

Hvis der er tale om et enkeltstående forhold, så er jeg enig i, at det er et forhold mellem køber og sælger. Er der tale om, at alle eller næsten alle boliger har et problem, som bør foreningen efter min opfattelse undersøge forholdet.

ADVODAN Slagelse
Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.