Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Bestyrelsen vil fælde vores træer

Vi har 2 store flotte japanske kirsebærtræer, der står ud til vores parkeringsplads. På den anden side af vejen står yderligere 4 af samme slags træer og når de blomstrer er det fantastisk flot på vores lille stikvej. Bestyrelsen (vi er 12 huse) har nu bestemt at vi skal fælde vores træer fordi de mener at rødderne på træerne ødelægger astfalten. De vil have at vi gør det inden vinter (det er lidt uvist hvem de mener der skal betale for det). Vi er meget kede af at skulle af med vores træer – dels fordi det er ualmindeligt smukke og dels fordi de skygger for vores udestue, der har glastag og derfor kan blive meget varm om sommeren. Rødderne på et af træerne på den anden side af vejen har ganske rigtigt ødelagt to hjørner af astfalten på vores parkeringsplads, men sådan har det set ud i mange år og det er ikke noget der vokser særligt hurtigt. På vores side af vejen er der en lille bule helt ind til vores have. Den generer ikke trafikken på nogen måde og der er ikke revne. Den har også været der i mange år uden at udvikle sig. Så vores spørgsmål er disse: 1. Kan bestyrelsen, udenom generalforsamling og imod vores vilje besluttet at træerne i vores have skal fældes? 2. Hvis de kan, hvem skal så betale for fældningen 3. bliver der nogen kompensation til os i form af mistet herlighedsværdi + ny belægning hvor træerne stod? 4. Vi kan godt se at træerne nok ikke kommer til at stå der til tid og evighed, men er det rimeligt at vi forlanger at vi venter med at fælde træerne til astfalten er begyndt at tage skade? – Vi synes at de japanske kirsebærtræer har tegnet foreningens profil og er med til at give foreningens ellers lidt kedelige facader godt med liv om foråret – det vil være forfærdeligt synd for foreningens æstetiske udtryk, hvis vi ikke længere skal have de træer. 5. Er der noget andet vi kan gøre? På forhånd tak for svaret – jeg kunne ikke finde et tilsvarende spørgsmål i jeres arkiv.  

Vores svar fra

Jeg bemærker indledningsvist at I jo altid kan forsøge at få indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling.
Herudover må det afgørende være om de omhandlede træer står på areal som I har brugsretten over. Jeg synes det er lidt uklar hvor træerne egentlig befinder sig og hvem der har plantet dem.
Endvidere  er det naturligvis afgørende om træerne er til gene og jeg har ikke mulighed for i dette regi at tage nærmere stilling hertil, men det da et problem hvis rødderne begynder at ødelægge asfaltbelægningen.

Med venlig hilsen

Ebbe Gregers Madsen

Advokatkompagniet A/S
Advokataktieselskab
Margrethepladsen 4, Plan 4
8000 Århus C
Web:     www.advokatkompagniet.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.