Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Bestyrelsen tilbageholder penge

I forbindelse med at jeg solgte min andelsbolig og købte en større lejlighed i ejendommen, tilbageholder bestyrelsen nu på 6. uge 3 % af værdien for den lejlighed jeg solgte (ca. 20.000kr.) I følge vedtægterne skal pengene sendes senest 4 uger efter overtagelsen. Jeg føler min fuldstændig magtesløs og retsløs – formanden har magten, og bruger den hæmningsløst. Hvad gør jeg for at få mine penge igen? Jeg har prøvet at inddrage hele bestyrelsen – uden resultat. Jeg håber I svarer hurtigt.
 

Vores svar fra

Ifølge standardvedtægten har bestyrelsen ret til at tilbageholde et rimeligt beløb til sikkerhed, hvis køber forlanger et prisnedslag som følge af mangler. Beløbet kan tilbageholdes, indtil der foreligger et forlig eller en dom mellem køber og sælger.
 
Prøv lige at se, om der ikke gælder en lignende bestemelse i foreningens vedtægter! I givet fald bør du søge at løse sagen med køber og eventuelt aftale med køber, at der foretages en fornyet vurdering af andelslejligheden af en uvildig skønsmand.
 
 
Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.