Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvor længe må bestyrelsen tilbageholde penge til fejl og mangler?

Vi solgte vores andelsbolig pr. 1 marts. Andelsboligforeningen har tilbageholdt 20.000 kr. til at dække evt. fejl og mangler. Hvor lang frist har de til at komme med krav om istandsættelse og hvor længe må de beholde vores penge? Vores vedtægter er ABF standardvedtægter.

Vores svar fra

Det fremgår af normalvedtægten, § 3 stk. 3, at andelen udbetales ved udtrædelsen. Der kan således, som udgangspunkt, kun ske tilbageholdelse til fx eventuelle fejl og mangler hvis det er tilføjet til vedtægterne, og dér skal det også fremgå hvor lang tid man kan tilbageholde. Man kan ikke i ubegrænset tid tilbageholde, og eventuelle fejl og mangler bør kunne konstateres kort efter den nye flytter ind, så 1 – 2 måneder vil måske være acceptabel. Prøv at se i vedtægterne, hvis du stadig har en kopi af dem.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.