Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Bestyrelsen: Manglende referater

Jeg har nogle spørgsmål som jeg gerne vil prøve at få svar på vedr. bestyrelsen i vores andelsbolig forening. Vi bor i en lille forening med 18 andele hvoraf 5 er erhvervs andele. Først skal vi spørge om hvor længe en andel må så “tom” under renovering mår beboeren er tilmeldt adressen men ikke bor i lejligheden ? Vi har fra august 2010 til november 2010 haft en renovering af ejendommen hvor faacaden er blevet renoveret og vi har fået sat nye vinduer i. Bestyrelsen har i den forbindelse haft nogle byggemøder med bygherre og de møder har vi fået referater af. Bestyrelsen har i den forbindelse “konverteret” deres bestyrelses møder til byggemøder i denne periode, men der fremgår intet i referaterne af byggemøderne om de “alm.” bestyrelses møde emner. Dette høre heller ikke hjemme i et byggemøde referat, men i denne periode har foreningen afholdt både en ekstraordinær generalforsamling samt en ordinær generalforsamling. Og i denne forbindelse vil vi gerne spørge om der ikke skal forelægge 2 spereate referater da der jo er emner op til de 2 generalforsamlinger der ikke skal diskuteres på et byggemøde. 3 og sidste spørgsmål er vedr. bestyrelsesmedlemmer´s deltagelse i bestyrelsesmøder og generalforsamlinger. Et af medlemmerne i vores bestyrelse har deltaget ved 2 ud af 6 bestyrelses møder samt på 1 generalforsamling ud af 2 (1 ordinær og 1 ekstra ordinær) i sidste periode (maj 2010-jan. 2011) er det inden for bestyrelses ansvars rammerne ?

Vores svar fra

Regler om hvor længe en lejlighed må stå tom, skal fremgå af andelsboligforeningens vedtægter. Hvis der ikke står noget i vedtægterne om dette emne, så er det op til bestyrelsen at sikre sig, at andelshavere bebor lejlighederne.

Normalt er der ingen regler for hvor ofte en bestyrelse skal holde møde og om der skal foreligge referat fra disse. Hvis der er sådanne regler i din andelsboligforening, skal også dette fremgå af vedtægterne.

Der er ingen regler for hvor mange bestyrelsesmøder eller generalforsamlinger bestyrelsesmedlemmer skal deltage i. Hvis de øvrige medlemmer i foreningen ikke er tilfredse med et bestyrelsesmedlems indsats, så vil jeg anbefale, at I vælger en anden til posten i bestyrelsen på jeres generalforsamling.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Har du yderligere eller uddybende spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S

Carsten Volden

Direktør

Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.