Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Bestyrelsen gradbøjer vedtægtsregler

Hej, Vi har en regel i andelsforeningen om at alle lejligeheder skal opslåes 8 dage for intern salg. inden man må sælge extern. Helt præcist lød opslaget følgende på denne specifikke lejlighed I overensstemmelse med vedtagelse på generalforsamling maj 2001 opslås hermed i 8 dage ovennævnte lejlighed for evt. internt interesserede. Inden disse 8 dages udløb skal man have rettet henvendelse til vor administrator såfremt man er interesseret. Husk at angive om der er tale om: 1. (lovlig) lejlighedssammenlægning 2. egen flytning 3. der ansøges på vegne af børn af ejendommen (jf. vedtægterne) Jeg skriver bl.a følgende til administratoren: “Jeg kunne godt være interesseret, og håber du kan hjælpe mig på vej. Såfremt at jeg skal have denne lejlighed bliver det i henhold til vedtægternes regel om egen flytning. Kan du give mig tlf nummer til sælger ?. Jeg kan ikke finde hende på krak, og jeg vil høre hende om jeg kunne komme forbi og se den.” Administratoren er out-of-office, og bestyrelsen underkender at dette er en “interesse”, uden dog at fortælle mig det inden udløbsfrist = jeg får ikke lejligheden. Er dette lovligt for bestyrelsen at gøre ? Jeg sender gerne vedtægterne til jer. hvem bestemmer at “jeg kunne godt have interesse” ikke er godtnok ?

Vores svar fra

Således som du beskriver sammenhængen, er det min vurdering at du har et retskrav på at få lejligheden tilbudt.
Meddel bestyrelsen at du fastholder dit krav på lejligheden og at du forbeholder dig at gøre bestyrelsen personligt ansvarlig hvis du ikke får den tilbudt. Kontakt herefter en advokat som kan undergive din sag en nøje og en egentlig juridisk vurdering.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.