Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Bestyrelsen fraråder valuar

Spørgsmål: Hej jeg skal sælge min andelsbolig og vil i den forbindelse gerne have så stort et overskud som muligt. Jeg har kontaktet bestyrelsen ang mulighed for valuar- vurdering, men det er de imod. De er bange for, en stigning vil gøre, det bliver svært at sælge andelsboliger og at det påvirker ejendomsskatten. Jeg vil dog komme med et forslag til generalforsamlingen hvor vi så må stemme om det. Men hvis vi vedtager valuar- vurdering, kan jeg så overhovedet nå at få gavn af det ? Skal jeg ikke vente til næste generalforsamling for at få stigningen med eller hvad skal jeg gøre?

Vores svar fra

 
Af de fleste andelsboligforeningers vedtægt fremgår det, at andelskronen er gældende fra ordinær generalforsamling til ordinær generalforsamling. Såfremt dette er tilfældet i jeres forening, er det ikke muligt – uden samtidig at gennemføre en vedtægtsændring – at ændre andelskronen i løbet af året.
 
Såfremt I har mulighed for at ændre andelskronen i løbet af året, skal i være opmærksom på, at foreningens revisor – inden der kan vedtages en ændring af andelskronen – skal lave et nyt regnskab baseret på den nye valuarvurdering.
 
Det kræver således en gennemgang af foreningens vedtægt at besvare dit spørgsmål 100 procent.
 
Med venlig hilsen
 
Tom Petersen
Administrationschef
 
DATEA A/S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.