Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Bestyrelse/adm. ansvar for overholdelse af husorden

Jeg flyttede i foråret 2008 ind i min første andelsbolig. Desværre viste den sig at have både en en nabo og en underbo som var unge mennesker der holdt/holder store techno fester i weekenderne med varigheder på 10-18 timer i streg! Og det var/er ikke altid blot i weekender disse fester finder sted. I følge foreningens husorden skal man: 1: varsle sine fester (dette skete aldrig) 2: udvise hensyn til sine naboer, samt dæmpe musik efter kl 22 på hverdage og 24 i weekenderne. Ingen af disse regler blev overholdt på noget tidspunkt. Jeg boede der kun i 3 mdr så var jeg så stresset og ødelagt over denne situation at jeg måtte flytte. Der blev selvfølgelig løbende sendt klager, både fra mig selv og klager hvor vi var 2-3 lejligheder der underskrev. Alligevel skete der intet fra bestyrelsens eller administrators side andet end der blev sendt et par henstillinger til festudøverne som tydeligvis blev ignoreret. Nu sidder jeg på 8. måned og har stadig ikke fået solgt den pågældende lejlighed. Jeg måtte ud og finde en ny og står således med to andelslejligheder og risikerer nu at ryge på tvangsauktion og miste mange 100 tusinde kroner. Derfor vil jeg nu spørge om andelsforeningen på nogen måde kan drages til delvist økonomisk ansvar for min nuværende situation ved ikke at gøre noget alvorligt ved klager over den gældende husorden? Jeg kan dokumentere sagen med klagebreve, mail korrespondance mellem UT og bestyrelsen osv.

Vores svar fra

Det bliver ikke nogen nem sag. Du og de andre beboere skulle have forfulgt synspunktet om at de larmende andelshavere måtte bringe deres adfærd til ophør eller flytte. Det kunne være gjort gennem et søgsmål.

Når du selv har valgt at flytte og nu får et tab vil det ikke kunne lastet bestyrelsen/andelsboligforeningen.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.