Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Bestemmelse af pris på egen andelslejlighed

Spørgsmål: Jeg har længe undret mig over hvorfor man i bund og grund ikke selv må fastsætte sin egen pris på sin andelsbolig. Jeg gav i sin tid 640.000,- for min 66 kvm. lejlighed, men er pga. krisen faldet ca. 150.000,- Hvad er det der gør at jeg ikke må tage 640.000? Det kan vel ikke have indflydelse på andelsforeningen, da det jo er mit eget private lån?

Vores svar fra

Reglerne om maksimalpris og beregning af andelsværdi dikteres af andelsboligloven. Hvis en sælger tager en højere pris, vil der være tale om bedrageri, som kan straffes med op til to års fængsel (normalt bødestraf).

Reglerne er formuleret således, for at sikre at en køber ikke kommer til at betale mere for lejligheden end den er værd. Hvis I i jeres andelsboligforening anvender en valuarvurdering til beregningen af jeres andelsværdi, så er der netop tale om en markedsværdiberegning, som sikre at en køber maksimalt betaler markedsprisen for andelen.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Har du yderligere eller uddybende spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig igen.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S

Carsten Volden

Direktør

Direkte telefon: 58 58 37 72 – Mobil: 40 84 43 33

Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.