Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Bliver vi beskattet af fremlejen?

Min kæreste og jeg har en lejlighed på ovennævnte adresse som lige er blevet til andel, det er så nyt at vi ikke har betalt for den endnu. vi skal give 146.000 for den. Men vi har lige købt et hus som vi overtager 1/8-08. Vores lejlighed er en 2-værelses på 58 kvm lige ved lyngby st. Den er nu vurderet til 406.000. Vi overvejer at beholde den og fremleje den ud i 2 år for derefter at sælge. Mit spørgsmål er så om vi efter de 2 år vil blive beskattiget af de penge som vi tjener ved at sælge den? et andet spørgsmål er så om hvor stor chancen er for at vores andel stiger i værdi på de 2 år og hvor meget vi kan regne med at den stiger. Håber i kan være behjælpelige.

Vores svar fra

Først og fremmest skal du/I være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis har mulighed for at fremleje din lejlighed i 2 år. Det afhænger dels af foreningens vedtægter, og typisk en godkendelse fra bestyrelsen i foreningen.

Med hensyn til beskatning, så vil du/I ikke blive beskattet af fortjenesten, såfremt du selv har anvendt lejligheden til din bopæl – så det ændrer en eventuel udlejning ikke på.

For så vidt angår prisfastsættelsen af andelslejligheden, så er det meget svært at rådgive om, idet prisen afhænger af en række forskellige faktorer, eksempelvis hvilken metode foreningen vælger at fastsætte prisen efter, foreningens økonomi, udviklingen på markedet m.v.  Kort fortalt så kan foreningen vælge at opgøre andelsværdien efter tre metoder, den oprindelige anskaffelsessum, den offentlige ejendomsvurdering og en mægler/valuar vurdering.

Som markedet ser ud pt. så er der dog ikke noget som tyder på at jeres andelsbolig vil stige voldsomt de næste par år, idet I rent faktisk kan risikere et mindre fald – men det afhænger igen af en række faktorer som udviklingen på pengemarkedet, dvs. stigende renter m.m.

Hvorvidt I bør sælge eller fremleje, må afgøres efter en konkret vurdering som jeg må anbefale at I indhenter hos en advokat.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 43 01 12
Email: rnil@advodan.dk -| www.advodan.dk/holbaek ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.