Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Beskatning af provenu?

Jeg håber meget på, at i kan hjælpe mig med et klart svar, da jeg på det seneste har oplevet uoverensstemmelse imellem tilbagemeldinger fra hhv. SKAT/ bankrådgiver/informationssøgning Mit spørgsmål er sådan set meget enkelt. Jeg har for nyligt solgt min andelsbolig, og har i den forbindelse fået frigivet små 200.000 kr. ved salget. Nu forsøger jeg så meget ihærdigt at undersøge hvorvidt dette provenu er skattepligtigt. Jeg er blevet oplyst af SKAT, at der ikke er nogen bundgrænse for beskatning af provenu. Omvendt fortæller mig bankrådgiver mig, at så længe jeg har beboet lejligheden i perioden op til salget, er provenuet ikke skattepligtigt (jeg har beboet lejligheden i næsten 2 år). Jeg er herefter forsat i tvivl om provenuet er skattepligtigt eller ej. Jeg vil sætte meget stor pris på en endelig afklaring fra jer.

Vores svar fra

Hvis du har beboet lejligheden reelt som du angiver er provenuet ikke skattepligtigt.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.