Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Beskatning af overskud ved salg af andel

Jeg købte en 1.værelses andelslejlighed i juli 2006. Jeg fik min kæreste skrevet på andelsbeviset, selvom det kun var mig der havde stået skrevet op på venteliste og mig der købte lejligheden. I april 2007 køber jeg en 2-værelses andelslejlighed i samme forening, ligeledes med min kæreste på andelsbeviset og sælger i den forbindelse d.15.juni 1-værelseslejligheden. Jeg tjener omkring 300.000 kr. på dette salg. Jeg har haft folkeregisteradresse i min andelslejlighed i hele den periode jeg har ejet den, men min kæreste har været ude at rejse og har haft folkeregisteradresse et andet sted. Mit spørgsmål lyder så: bliver jeg beskattet af indtægten ved salget af andelslejligheden? Eller bliver min kæreste beskattet eftersom hun står på andelsbeviset og ikke har haft adresse i andelslejligheden? Jeg står nu pt. overfor at sælge 2-værelseslejligheden (med en fortjeneste på omkring kr.350.000) for at rykke over i en ejerlejlighed og vil derfor også meget gerne vide om jeg eller min kæreste skal forvente et skattesmæk i forbindelse med salget af denne. I såfald skal vi jo nedregulere den pris vi kan købe ejerlejlighed for. Jeg håber i kan hjælpe med at afklare ovenstående spørgsmål for mig. 

Vores svar fra

Det korte svar er nej. Men de eneste der kan give et endeligt og bindene svar er dit lokale skattevæsen.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk
 

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.