Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Beregningsmodel af andelskronen

Her i foreningen bruger vi at beregne andelskroneværdien i forhold til oprindeligt indskud. Metode a. En to værelses lejlighed er så på 417.810 kr. Lejlighederne har været svære at sælge gennem årende, så derfor denne metode. Vi har kun kunnet sælge for 325.000 kr og det var da boligmarkedet var på sit højeste. Hvis man bruger metode c. er andelskroneværdien på 605.822 kr., men er en pris der er totalt umuligt at få. Mit spørgsmål. Er det derfor ikke den rigtige metode vi bruger?. Ejendommens kontant værdi er 5.500,000 og egenkapitalen jf. regnskabet på 3.141.550. og anskaffelsessum var 4.010.298. Vi skylder kun 1.500.000 i alt.

Vores svar fra

Spørgsmålet er af rent politisk karakter.

Andelsboligforeningerne har valgfrihed mellem det tre anviste værdiansættelsesmetoder i andelsboligforeningsloven.

Da markedet imidlertid – efter dine oplysninger – har vist, at der ikke kan sælges til den pris, der kunne vedtages efter valuarvurdering, kan det anføres, at der ikke umiddelbart er nogen grund til at ændre vurderingsmetode. Dette især fordi overgang til valuarvurdering vil påføre andelsboligforeningen en årlig udgift til indhentelse fornyet vurdering.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.