Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Behov for advokathjælp ved køb af andelsbolig

Jeg overvejer at købe en andelslejlighed. Ejendomsmægleren siger at advokatforbehold er meget sjældent når man køber en sådan. Passer det? Min bank kigger alle dokumenter som de finder væsentlige igennem inden de godkender et evt. køb. Har jeg så stadig brug for den advokathjælp I anbefaler her på siden? Og hvis ja, hvad bør prisen så ca. være for en sådan hjælpe? 

Vores svar fra

 
Du har behov for et advokatforbehold.

Det fremgår at lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom, at fortrydelsesretten, hvorefter man har 6 hverdage til at fortryde også gælde ved køb af andelsboliger. Fortrydelsesretten er imidlertid betinget af, at køberen (der fortryder) betaler en godtgørelse på 1 % af købesummen.

Er der indsat et advokatforbehold, hvorefter handlen er ”betinget af min advokats godkendelse af handlen i sin helhed”, kan køberen  inden for den frist, der sædvanligvis sættes for advokatforbeholdet, træde tilbage fra handlen uden at betale godtgørelse.

Du har behov for rådgivning vedrørende rettigheder og pligter i vedtægter, værdiansættelse og foreningens finansielle struktur og deraf følgende risikomomenter. Det er derfor min vurdering at man ikke bør fravælge rådgivning fra advokat.

Gennemgang af vedtægter, seneste generalforsamlingsreferater, seneste årsregnskaber m.v. som er en forudsætning for ordentlig rådgivning bør kunne udføres på 2-3 advokattimer, hvorfor du må forvente at det koster 4.000 – 5.000 kr. med tillæg af moms i advokatbistand. 

Med den type opgave kan du bede din advokat om at oplyse fast pris før rådgivningen påbegyndes.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.