Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Begrænsning stign admbidrag Nykredit/Totalkredit

Nykredit kan pga afgørelse i Konkurrencestyrelsen ved fusion i 2003 med Totalkredit ikke hæve adm bidragene.
Vores A/B har dog 31.3.10 fået hævet procenten fra 0,6 til 0,65 og pr. 30.4.12 til 0,7.
Gælder afgørelsen ikke andelsboliger? De har dog forlods en større sikkerhed ved at eget indskud er 25%. Afgørelsen ligger vist til vurdering nu i Højesteret men betyder det så også at Nykredit i mellemtiden kan lade hånt om Konkurrencestyrelsens afgørelse , som de så dog vandt ved Domstol, hvilket er påklaget af Konkurrencestyrelsen til Højesteret??

Vores svar fra

Da Nykredit blev fusioneret i 2003 med Totalkredit blev der givet tilsagn om at nedsætte administrationsbidraget til 0,5 pct. I 2010 varslede Nykredit forhøjelse. Konkurrencerådet og senere Konkurrenceankenævnet fandt Nykredit bundet af tilsagnet, men tillod en forhøjelse over en 5 årig periode.
S- og Handelsretten ophævede de to afgørelser i 2011, og denne dom er indbragt for Højesteret.
Da de to afgørelser er ophævede, gælder forbud mod at hæve bidragssatsen ikke, og Nykredit er derfor berettiget til at hæve bidraget sådan, som det er sket.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.