Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Bærende vægge

Spørgsmål: Vi har fået nye andelshavere. De vil gerne renorvere deres lejlighed.. De vil lave en fransk dør mellem stue og soveværelse, Og de vil lave en åbning mellem det nuværende soveværelse og køkken. Åbningen skal være i halvdelen af køkkenets længde. I begge tilfælde drejer det sig om bærende vægge. Andelen ligger på 2. sal, så der er loftrum ovenpå. Jeg er ny i vores bestyrelse og vil gerne vide om der er regler for hvad en ansøgning bør indeholde. Skal der særlige beregninger til i forhold til hele ejendommen.? Hvis dette er tilfældet, hvem skal så betale? Hvis der ved renorvering af andelen sker skader på ejendommen, hvem skal så betale.

I forbindelse med ombygning af bærende konstruktioner SKAL der indsendes statiske beregninger for arbejderne. I beregningerne skal der redegøres for, hvordan kræfterne føres til fundament.
 
Betalingen for disse beregninger vil typisk påhvile den andelshaver, som ønsker ombygningen, og udgiften kan medregnes i de samlede ombygningsudgifter, sådan at de bliver godskrevet ved handel med reduktion for afskrivninger. I sidste ende afhænger det af foreningens vedtægter, hvem der skal betale.
 
Ansøgningen skal indeholde skitser af forholdene før og efter ombygningen samt beregninger af den nye overliggere med beskrivelse af, hvordan arbejdet skal udføres.
 
Betaling for eventuelle skader afhænger af, hvem der udfører arbejdet, og hvad skaden skyldes. Hvis det er andelshaveren selv, der udfører arbejdet, er det også andelshaveren, der hæfter for skader. Hvis skaden skyldes en fejl i ingeniørberegningerne, er det rådgiverens ansvarsforsikring, der skal dække. Hvis skaden skyldes en fejl begået af en udførende entreprenør, er det jans ansvarsforsikring, der skal dække.
 
 
_____________________________
 
Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS
 
Tlf.: 3297 0107 / Fax: 3297 0137
 
E-mail: fei@eibyeogholmsgaard.dk
 
www.eibyeogholmsgaard.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.