Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Badeværelsesgulv

Jeg købte i september sidste år en andelslejlighed og brugte nogle måneder på at sætte den i stand. I forbindelse med dette fik jeg lavet noget vvs arbejde og i den forbindelse fortalte vvs manden mig at det afløb der er i badeværelset er ulovligt, da det ikke er hævet op ift gulvet. Afløbet var sådan, da jeg købte lejligheden. og jeg henvendte mig derfor til sælger, som nu via en advokat har afvist min henvisning. Deres afslag baseres på at der i salgskontrakten står at jeg skal vende tilbage med evt. klager indenfor 3 uger, men jeg mener ikke at mit krav ligger indenfor disse 3 uger, da en evt fejl der findes i lejligheden efter salg skal afbedres af sælgeren uafhængigt af tidshorisonten. Jeg vil høre om der er en eller anden paragraf i andelsboligloven jeg kan henvise til – kunne ikke selv lige se en selv da jeg løb igennem loven. 

Vores svar fra

3-ugers fristen gælder – hvis ikke andet er anført – kun for synlige mangler og mangler som køber burde have opdaget inden for fristen. Vedrørende skjulte mangler gælder nogle andre regler. Der henvises i den forbindelse til maksimalsprisprincippet i andelsboligforeningsloven § 5 og § 16, stk. 3 i samme lov, der regulerer de nærmere forhold forbundet med tilbagebetalingskrav som følge af en overtrædelses af maksimalsprisprincippet.

Jeg vil anbefale dig snarest muligt at kontakte en advokat, hvis sælger ikke efterkomme dit tilbagebetalingskrav, ligesom du af bevismæssige årsager bør afholde dig fra at udbedre manglerne, før der er fundet en afklaring på sagen.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.