Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Arvinge til et dødsbo

Jeg står som nr 1 på ventelisten til at skulle have lejlighed i min fars andelsbolig forening, og for ca 4 mdr. siden blev der en lejlighed ledig, da en ældre kvinde gik bort. Kvinden boede sammen med en mand, som døde et år tidligere, og han havde 2 børn. Hun havde ingen børn og de var ikke gift, så mit spørgsmål lyder på, om mandens børn, har en mulighed for at arve lejligheden? altså såvidt jeg har forstået, er de eneste arvinge der kan være på lejligheden, biologiske børn, ægtefælle, søskende eller forældre… men disse børn har så ytret sig at de vil kæmpe for lejligheden. Jeg ved at sagen har været i skifteretten og nu er gået videre til en advokat, som vist skal dele boet. Hvor lang tid kan jeg forvente at der går inden jeg får besked om lejligheden? Kam man tillade sig at jeg kan opsøge advokaten, eller på anden måde få lidt “gang i tingene”? På forhånd tak og mvh. en utålmodig hjemmeboende 🙂

Vores svar fra

Ja med din beskrivelse har du fortrinsret til lejligheden og du bør straks gøre såvel foreningen som dødsboadvokaten opmærksom på at du kræver din ret til lejligheden og at du forbeholder dig at kræve erstatning, hvis du ikke får den tildelt nu.Du bør nok finde dig en advokat til sagen som ikke er sjældent forekommnede. Du har et retskrav på at få lejligheden og domstolene har i lignende tilfælde givet “ventelistemedlemmet” ret.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.