Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Hvordan køber jeg min afdøde samlevers andel af andelsboligen?

Hej,

Min samlever gennem 15 år er pludseligt gået bort. Tilsammen ejer vi hver sin halvdel af en andelsbolig, og jeg vil gerne blive siddende i boligen og købe min samlevers del.

Hvordan skal jeg forholde mig rent papir-mæssigt? Er det nok, at jeg sammen med min samlevers børn laver et stykke papir, hvor der står skrevet, at jeg har betalt dem det beløb vi bliver enige om, og at hele andelen nu er min, eller skal der andet til ?

Vores svar fra

Hvis du overtager halvdelen af andelen, der tilhørte din afdøde samlever og dermed arvingerne, bør der indhentes en tilladelse fra arvingerne i forbindelse med udarbejdelse af overdragelsesaftalen.

Såfremt det er tilfældet, så har arvingerne dermed godkendt dit køb og det er ikke nødvendigt at udarbejde særlige aftaler.

Hvis det ikke er tilfældet, så skal du kontakte foreningens administrator, der er ansvarlig for, at arvingernes tilladelse er indhentet.

Med venlig hilsen
Nicholas Wantzin – nw@wzn.dk

Nicholas Wantzin
Om forfatteren Nicholas Wantzin er advokat og indehaver af Wantzin Ejendomsadvokater, som er eksperter inden for andelsboligret og administration af andelsboligforeninger. Til dagligt hjælper Nicholas foreningerne med administration, generalforsamlinger, vedtægter, kontrakter, byggesager, boligretssager mm. Nicholas er desuden bestyrelsesformand for Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration (FAE) og underviser for såvel ABF og Danske Advokater.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.