Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Årsrenskab/fællesudgifter

Som forholdvis ny (ca. 1,5 år) beboer af lejlighed i ovennævnte andelsforening er det sprunget mig i øjnene, at foreningens samlede fællesufgifter fordeles mellem de 17 lejligheder med lige stor en andel af udgifterne til hver lejlighed – uanset at der er tale om 4-5 forskellige størrelser lejlighed med tilsvarende forskellige huslejer. Budgettet for 2010 er på kr. 263.529. Der er tale om 17 forskellige poster/konti. Ikke alle (og dog) konti er måske lige relevante at relatere til til den enkelte lejlighed, men udgifter som fx ejendomskat, forsikring, vedligeholdelse og revision synes jeg har direkte relation til den enkelte lejligheds størrelse. Tja, er det bare min mavefornemmelse der er noget i vejen med, eller hvad mener I? 

Vores svar fra

 
Tak for mail. En besvarelse forudsætter kendskab til vedtægterne.

Jeg vil dog medgive at det mest normale er at fordele fællesudgifterne efter fordelingstallene som igen normalt er ”styret” af lejlighedernes størrelse.

Jeg kan således ikke sige om der er begået fejl i forbindelse med den aktuelle fordeling.

Med venlig hilsen

Ebbe Gregers Madsenebgm@advokatkompagniet.dk
Advokatkompagniet A/S
Advokataktieselskab

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.