Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Årsregnskab – hvad er regnskabspraksis?

Andelsforeningen består af 12 boliger, 5 stk på 66.8 m2 og 7 stk på 82,7 m2. Regnskabet udføres således at alle udgifter (prioritetsydelser-ejendomsskatter-forsikring-renovation-udv.vedligehold-udskiftning af individuelle gasfyr-administration etc.) bliver fordelt mellem andelshaverne i forhold til boligernes m2, undtagen service abonnement af gasfyrene.
Er dette sædvanlig regnskabspraksis for andelsboliger ? Boligerne er nybyggede i 2003 som andelsboliger.

Vores svar fra

Sædvanligvis er alle udgifter i forbindelse med driften af andelsforeningen indeholdt i den boligafgift, som den enkelte andelshaver betaler. Dette gør jeres forening korrekt.

I forhold til gasfyrene, så har jeres forening, som jeg læser det, individuelle gasfyr, hvilket typisk indebærer individuelle abonnementer, som skal opsiges ved fraflytning og tilmeldes ved tilflytning. Derfor vil udgiften til service ikke indgå i den opkrævede boligafgift, men afregnes individuelt på samme måde som fx el.

Med venlig hilsen
Marie-Louise Jørgensen
Jurist

DATEA AS

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.