Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Anvendelse af foreningens overskudslikviditet

Jeg bor i en andelsboligforening, der er kendetegnet ved, at lejlighedsstørrelserne og dermed andelsværdier er meget forskellige. Foreningen har – bl.a. som følge af nyligt sal af boliglejemål – en meget stærk likviditet med en meget stor kontantopsparing indestående på bankkonto. Bliver midlerne anvendt til f.eks gældsnedbringelse ville boligafgiften kunne halveres, hvorved alle andelshavere får udbytte i forhold til deres fordelingstal. Nu er der imidlertid forslag fremme om at anvende foreningens kontante opsparing til et altanprojekt omfattende helt ensartede altaner. Gennemføres forslaget vil det reelt betyde, at andelshavere med største andel kommer til at betale 3 gange så meget for samme altan, som en andelshaver med lille andel. Med andre ord vil foreningens likvide formue ikke blive fordelt efter fordelingstal. Mit spørgsmål er, vil en sådan beslutning være lovlig, hvis der på generalforsamling kan findes nødvendigt flertal, men ikke 100% tilslutning ??

Vores svar fra

Hvis alle andelshavere får en altan, vil udgifterne til projektet som udgangspunkt skulle betales som en fællesudgift, ligesom projektet som udgangspunkt vil kunne vedtages med kvalificeret flertal – forudsat at foreningen benytter standardvedtægten, hvilket du bør kontrollere.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.