Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ansvar ved af Foreningen igangsat arbejde.

Jeg skriver på vegne af min bror, der bor i samme AB som jeg selv. I forbindelse med 5 års gennemgang af renovering af samtlige badeværelser i foreningen. Blev andelshavere anmodet om at henvende sig til bestyrelsen mht. til mangler. Det gjorte min bror, eftersom der var tydelige tegn på fejl. Der sker det uheldige at min bror ikke er hjemme på to datoer, han for at vide han skal åbne for håndværkere. Bestyrelsen har ikke sørget for at min bror og håndværkere har navne eller telefon nummer på hinanden. Det lykkedes dog at få lukket håndværkere ind og give dem en nøgle, og arbejdet påbegyndes. I en periode på 6 måneder er lejligheden uden bad. Nu får min bror til sin store overraskelse via Formanden et krav om at betale 8.500 kr. fra firmaet for manglende adgang. Han laver indsigelse pr. mail. Han foreslår et kompromis mht. til det antal timer han finder det plausibelt at firmaet kan have brugt på forgæves transport. Men modtager blot en ny rykker på samme beløb fra firmaet via formanden. Efterfølgende sender han den samme indsigelse til firmaet pr. anbefalet post. Han har ikke modtaget et svar på denne. Men firmaet truer med inkasso for Hele beløbet – ca. 30.000 kr. Eftersom Bestyrelsen har indgået en mundtlig aftale med firmaet. Som vi ikke helt ved hvad går ud på. Man kan gisne om er noget med garantiperiodens udløb. Bestyrelsen råder nu min bror til at betale de 8.500 kr. hurtigst muligt. Efter min overbevisning er det bestyrelsen der har sovet i timen, og ikke sagt fra overfor et åbenlyst urimeligt krav fra firmaet. Og nu prøver at ”tørre den af” på min bror. Eftersom firmaet/bestyrelsen truer med inkasso pr. 1 juli, vil jeg blive glad for hurtigt svar. På forhånd tak. Mine konkrete spørgsmål er. Hvis man rettidigt har påpeget en fejl i forbindelse med 5 års gennemgangen (som også er garanti perioden?) Kan Firmaet så hævde man er for sent ude pga. manglede adgang inden periodes udløb. Hvis bestyrelsen iværksætter (fejludbedrings) arbejdet, og vi forudsætter at fristen var overskredet. Kan foreningen så gøre krav mod andelshaver? Det er Bestyrelsen der på vegne af Foreningen har iværksat og styret byggeforløbet. Uden at andelshavere har haft indflydelse herpå. (GF har selvfølgeligt godkendt projekt mv.) Altså er inkasso kravet rettet mod Foreningen. Har foreningen juridisk mulighed for at gøre kravet gældende mod andelshaver? Jeg har fået den opfattelse at min bror ikke kan klage til Byggeriets Ankenævn. Eftersom det er foreningen der har iværksat projektet, under fællesudgifter. Er der andre klage muligheder?

Vores svar fra

Det er i det hele foreningens problemer og ikke din broders. Med din beskrivelse vil din broder kunne henvise kravet til foreningen.
Det er foreningen der skal sørge for mangelsafhjælpningen rettidige og korrekte gennemførelse.
Domstolene er til for at løse denne slags sager.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.