Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvem har ansvar for revne i betonmur?

Jeg har en mulig sætningskade i indvendig betonvæg ind mod nabo, der er tale om et-plans andelslejligheder i mindre andelsforening, der er desuden 2 revnede gulvklinker (revnet med 2 mm. højdeforskel). Er det andelshaver eller foreningen som skal få dette undersøgt nærmere og hvem skal betale for udbedring af skaderne.

Vurdering af skadens omfang; hvor henvender man sig ? Bygningssagkyndig, ingeniør eller murerfirma?

Mvh.
Henrik

— Henrik

Vores svar fra

Hej Henrik

Fordelingen af vedligeholdelsesforpligtelsen afhænger af vedtægten. Det sædvanlige vil være at vægge som den beskrevne mellem to andele vil være omfattet af andelsboligforeningens vedligeholdelsesforpligtelse.

Du skal henvende dig til bestyrelsen eller andelsboligforeningens administrator, idet foreningen skal afholde omkostninger til undersøgelse og afhjælpning.

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.