Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ansvar på bygning ved videresalg.

Jeg skal sælge min andelsbolig. Jeg har da jeg flyttede ind i den for 4 år siden renoveret den. I den forbindelse blev der også trukket nye elkabler. Da jeg trak de nye elkabler blev der boret 2 stk 20 mm huller op gennem et spær med et mellemrum på ca 30 mm. Jeg mener at det kan have indflydelse på spæret statik. Jeg har også monteret en udluftning i væggen og i den forbindelse er der blevet blotlagt et anker som er med til og holde taget på plads. Jeg har nævnt det for vurderingsmanden der laver rapporten ved salg. Jeg sendte billeder til ham og han skrev tilbage at det ikke ville have indflydelse på det statiske da der var en sammenlaskning lige over spæret. og med hensyn til ankeret anbefalede han og rustbeskytte det med en cementsvumning. Jeg skriver så tilbage til vurderingsmanden at jeg gerne vil have tingene nævnt i vurderingsrapporten og at jeg gerne vil have nævnt at der er kigget på tingene af en byggesagkyndig og at tingene er i orden. Han skriver så tilbage at det ligger uden for vurderingsrapportens område. Mit spørgsmål er så hvem har ansvaret for de ting hvis der bliver problemer med bæreevne mv. ? Hvordan forholder jeg mig i en sådan situation hvor meget hæfter jeg for?.. Er det sådan at andelsboligforeningen har en forsikring der dækker sådanne ting.? Jeg mener jo ikke at jeg har min ryg juridisk fri før jeg har noget på papir. Jeg har intet i mod og betale for og få tingene udbedret. for selvfølgelig skal tingene være i orden. Jeg står gerne til rådighed med yderligere oplysninger mv.

Vores svar fra

Da arbejdet er udført af dig, er det også dig, der er ansvarlig, hvis der opstår problemer. Som udgangspunkt hæfter du efter almindelige erstatningsretlige principper for de skader, der påregneligt opstår som en følge af det mangelfulde arbejde.

Normalvis vil foreningens forsikring ikke dækker skader, der opstår som følge af mangelfuldt arbejde.

Hvis du er i tvivl, om arbejdet er udført korrekt, vil jeg anbefale, at du kontakter en teknisk rådgiver, der kan foretage en vurdering af spørgsmålet og som er villig til at lave et notat herom. Derefter bør du naturligvis følge de eventuelle afhjælpningsforanstaltninger, som teknikeren anbefaler.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.