Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ansvar for vurderingsrapport

Hej, Jeg diskuterer med min bestyrelse om hvem der har ansvaret for en alvorlig fejl i vurderingsrapporten i forbindelse med køb af min andelslejlighed. Bestyrelsen skriver følgende: “Udarbejdelsen af vurderingsrapporten foretages af en professionel vurderingsmand, der på baggrund af fastlagte afskrivningsmodeller og gennemgang af lejligheden fastlægger prisen for lejlighedens enkelte dele, herunder vinduer. Bestyrelsen modtager alene vurderingsrapporten til orientering og har intet ansvar i forhold til denne. Bestyrelsen laver ingen aftaler med de enkelte andelshavere fsva. forbedringer el.lignende; et salg, herunder vurderingsrapporten, er en sag mellem sælger og køber. Ansvaret for en for højt fastlagt værdi ligger hos vurderingsmanden og sælger, ikke hos bestyrelsen.” Er det korrekt, som bestyrelsen anfører, at den intet ansvar har ift vurderingsrapporten? Det skal hertil bemærkes, at den til formålet brugte vurderingsmand i vurderingsrapporten anfører, at der 5 dage efter vurderingsrapportens udfærdigelse ikke kan længere kan rejses krav mod vurderingsmanden ift eventuelle fejl eller mangler i rapporten, hvilket bestyrelsen implicit har accepteret ved at bruge denne vurderingsmand.

Vores svar fra

Kære  Spøger,
 
Ja, jeg mener det er korrekt. Det er vurderingsmanden du skal have fat i. Ansvarsfraskrivelsen efter de 5 dage bør kunne tilsidesættes.
 
 
Med venlig hilsen
 

Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.