Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ansvar for vedligeholdelse af badeværelsesgulve i andelsboligforening

Det er min oplevelse at der i mange foreningers vedtægter under vedligeholdelse står at det er adelshavers ansvar for gulve, og det må så tolkes at det også gælder støbte badeværelsesgulve. Som håndværker erinder jeg at netop gulve i badeværelser er foreningens ansvar som særlig bygningadel. Dette bla. fordi det er meget svært for “læfolk” at vurdere hvornår et badeværelsesgulv trænger til vedligehold/hvordan opdager man det “inden der er vand hos uderboen”, og hvem er klar over at gummifuger hoder omkring 4år, og herefter skal skiftes?

Vores svar fra

Min vurdering er, at langt størstedelen af vedtægter for andelsboligforeninger pålægger vedligeholdelsen for gulve (inkl. badeværelsesgulve) på den enkelte andelshaver. Det er så absolut det klare udgangspunkt.

Men ja, det kan godt være, at de enkelte andelshavere ofte ikke får vedligeholdt f.eks. gummifuger m.v. hyppigt nok. Det er blot en anden sag og trist konstatering.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.