Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Ansvar for ulovlig isolering

Kan en enkelt individuel andelshaver med rimelighed pålægges ansvaret for afmontering af isoleringsplader opsat ulovligt af bygningens tidligere ejer, alene fordi disse er opsat på arealer, som andelshaveren har brugsret over, når foreningens vedtægter kun pålægger andelshavere ’maling, hvidtning og tapetsering, samt hvad der i øvrigt kan pålægges efter lejeloven’? Foreningen har selv medvirket som sælger af andelen i 1989 ved foreningens stiftelse. Hvad er forældelsesfristen for den type sager?

Vores svar fra

Ulovlige bygningsinstallationer, der påviseligt er foretaget før andelsboligforeningens stiftelse af tidligere ejere af ejendommen, vil som udgangspunkt skulle afhjælpes af foreningen, med mindre andet fremgår af vedtægten, som du derfor bør kontrollere.

Mangelansvaret forældes normalvis efter 20 år, idet andelshavere altid bør reklamere snarest muligt efter, at manglerne er konstateret.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.