Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ansvar for ulovlig elinstallation

Jeg har købt en lejlighed og fået en elektriker til at se på el-installationerne. Han konstaterede at plomberingen har været brudt og at der er foretaget en ulovlig – dog ikke farlig installation. Jeg har taget det op overfor bestyrelsen, der først sagde, at der er særlige regler omkring elinstallationer og at de anbefalede at jeg delte udgiften med sælger. De kontaktede efterfølgende sælger, der “svinede dem til”, så nu er det en sag mellem mig og sælger. Bestyrelsen har tilbageholdt et beløb fra sælger til fejl og mangler, men mener altså ikke at elinstallationer falder ind under denne kategori. De mener i øvrigt også at den ulovlige installation er blevet lavet før sælger købte lejligheden. Til sidst har de sagt noget om en bagatelgrænse på 5000,- til udbedring af el, som gør at det ikke kan betale sig at gå videre med sagen. Er det rigtigt at bestyrelsen ikke kan tilbageholde penge til udbedring af ulovlige elinstallationer? Er det rigtigt at det kun er en sag mellem mig og sælger? Findes der en sådan bagatelgrænse?

Vores svar fra

Jeg kender ikke de interne regler der vedrører elinstallationerne i foreningen.
Normalt skelner man ikke mellem forskellige typer af mangler.
Jeg synes du skal bede om at foreningen dokumentere overfor dig på hvilket grundlag man ikke vil foretage tilbagehold.
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.